Када Боди Арт постаје ризик по здравље

За већину од нас, одлучивања да ли или не да се тетоважу или пирсинг је једноставно ствар личног избора. Али за неке, добијање жељене телесне модификације могу негативно утицати на њихово благостање. Многи у оваквим ситуацијама су у искушењу да игнорише могуће опасности и ићи за то свеједно. Мислим да су многи Боди Арт фанови могу саосећа са колегом ентузијаста чежња за мастила или пирсингом, упркос чињеници да може да им науде. Али емпатија страну, једноставно не постоји замена за здрав разум. За оне који немају било, сматрам да позив на буђење.

Болест и болести
Медицинска стања као што су дијабетес, болести као што су рак, и крви-борне болести као што су хепатитис су само неки од примера болести која муче многе људе, чак и међу илустрована.

Дијабетес је прилично уобичајена болест. Постоје различите врсте дијабетеса, неких тежа од осталих. Размислите о томе како ваше тело реагује на свакодневне модрице и огреботине. Ако огреботина или модрица је напоран, тетоваза или пирсинг ће бити много горе. У овом случају, то једноставно није вредно тога ставити своје тело у овој врсти ризика. Ако сте дијабетичар, разговарати са тобом прво доцтор сазнати да ли сматрате да би било добро (сигурно) кандидат за боди арт.

Хепатитис је чешћа него што смо понекад жели да призна. То је такође једна болест која је шири од прљавих игала таттоо, а једини начин је то могло да има стечен на првом месту је био из зараженог клијента (и неодговорног Руинс). Да ли можете да добијете тетоважу ако имате хепатитис? Обично. Али, разговарајте са својим лекаром први да видим да ли би ово била мудра одлука. Они чија тела су у озбиљно ослабљеном стању, не треба да се додаје даља терет њиховог имуног система.

Лекова на рецепт
Има толико људи који узимају неку врсту рецепта ових дана, било би неразумно да кажем ко узима лекове не могу или не треба да тетоважу. Међутим, лекови не мењају наше физичко, циркулације и / или ментална биће, што значи да они могу утицати на нашу способност да лече.

Примери познатих медикацијом проблеми везани за било која врста лекова који може тхин крв - чак аспирина. Сваки пут када се рањени, способност твоја крв да угрушак је своју одбрану. Без те заштите, ви сте склони да крваре више током и након процеса таттоо, а такође може изазвати непотребну штрајкбрехери. Ако узимате било какве крви прореда лекова, или имају поремећај који узрокује да крваре више него обично, што је најбоље за вас да не добијете тетоважу.

Аццутане је још један лек који је донекле збуњујући за таттоо уметника. Према чланку објављеном од стране АПТ (Савеза професионалних Таттооистс), "Клијенти који користе овај лек ће представити кожу која је веома разликује од онога што бисмо се надамо и очекујемо у младој кожи. Поред израде тетоважа апликација тешко, чини се да омета процес оздрављења. "Разлог још није позната, али изгледа да гура мастило у кожу клијента на овој лекова је немогуће и могу да изазову непотребну трауму на кожу. Када лек је обрисана из система клијента, онда они могу да бирају да добијете тетоважу.

До нот Аск, До нот Телл?
Дакле, желите тетоважа довољно лоше сте одлучили да престану да узимају лекове, тако да можете га добити. Или сте одлучили да само држи стање у тајности и не дозволите уметник зна о томе. Ништа страшно, зар не? Погрешно!

То би било невероватно Дим (ок, глупо) и неодговорно ствар. Пре свега, ако имате озбиљан здравствено стање које захтева медицинску интервенцију, заустављање свој рецепт би могао бити фаталан избор. Да ли је тетоважа вреди твој живот и здравље? Признајем, да ли узимате лекове акне, вероватно неће повредити да га суспендује на неко време, али како знате колико дуго је потребно да га избацити из оптицаја? Ти ћеш морати да разговарају са својим лекаром. (Наставак на страни 2)

Овај унос је објављен у Таттоо 101 Боокмарк. Пермалинк .

Коментари су затворени.