Tattoo zaprtju - Kako skrbeti za Vaš New Tattoo

Sedaj imate svojo novo, svežo tetovažo, in želite, da dobro poskrbel za to! Od tega trenutka dalje, vaš umetnik ni odgovorna za kakršno koli okužbo, ali težave ki jih imate s svojim tatoo, če ne bo ustrezno poskrbel za to. To je zelo pomembno, da sledite tem smernicam. Res lep tattoo lahko spremeni v katastrofo, če se pravilno po zaprtju ne sprejme.

Pustite That Športni pripomočki Alone!
Vaš umetnik prevzel skrb, da bi prikrili svojo novo tetovažo za zelo dober razlog - da rojeni zračnih bakterije iz preplavljajo vaše rane. Ja, kot lepa kot vaš novi tatu je, da je še vedno rana. Odpri meso je gojišče za bakterije in okužbe. Pustite povoj na za Minimalna dve uri. Razburjenje ob novo tetovažo se boste želeli odstraniti povoj, tako da lahko pokažejo svoje prijatelje, ampak vaši prijatelji bodo morali počakati, dokler kasneje.

Edina izjema od tega pravila je, če vaš umetnik pokriti svoj tatu s Saran zaviti ali nekatere vrste plastike. To je zelo škodljiva za tetovažo, zato je treba takoj odstraniti. Ste bolje nimajo nobene obloge, kot da se duši svojo novo tetovažo s plastično folijo.

Operite in Treat
Ko ste odstranili povoj, boste želeli, da umijte tetovažo. Uporabite mlačno vodo in blagim, tekoče antibakterijsko ali antimikrobno milo ( Satin in Provon so moji najvišje priporočila. Dial kaže, da je preveč kruto - generično blagovno znamko antibakterijska mila so dejansko boljša) za nežno pranje proč koli mazilo, kri in / ali plazme in popolnoma čisto površino. Ne uporabljajte krpico ali karkoli abrazivne. Tvoja roka je vaše najboljše orodje v tem primeru. (Če vaš tatoo počuti sluzasto in spolzke, ste verjetno bili izcedki plazmo Poskusite nežno odstrani toliko, da je to mogoče, -.., Ko plazma posuši na površini kože, ustvarja kraste)

Potem pat (ne drgnite) območje trdno s čisto brisačo ali papirnato brisačo, da se popolnoma posuši. Spremljajte z zelo svetlo uporabi vaši izbiri mazila. A & D vitamin obogateni mazilo bi bila moja prva izbira, vendar, če nimate koli, Bacitracin ali podobno antibakterijsko mazilo je sprejemljiva.

** Ne uporabljajte Neosporin. To je čudovit izdelek za ureznine in odrgnine, vendar ne za tetovaže . Nekateri imajo lahko alergijsko reakcijo na Neosporin, ki povzroča malo rdeče trkanja. Ko udarci oditi, tako da ne črnilo, in jo na koncu s-polka nizajo tetovažo. **

Specialty Izdelki in losjoni
Če vam je ljubše, lahko uporabite tudi izdelek posebnost kot Tattoo Goo ali H2Ocean. To ni potrebno, saj veliko OTC izdelkov delujejo čisto v redu, ampak to je vaša izbira. Uporabljajte izdelke, kot je predpisano, kot še naprej za 3-5 dni.

Po tem, nadaljuje, da ostane čista, vendar lahko uporabite losjon, če je potrebno, namesto mazila, ohraniti kožo mehko. Karkoli losjon boste uporabili, je treba pobarvati in brez dišav. Veliko umetnikov priporočam Lubriderm, vendar sem ugotovila, da Lubriderm pike, ko sem jo uporablja. Namesto, da sem imel velik uspeh z blagovno znamko Eucerin. Poglej tudi: Zaprtju Protislovja: Zakaj obstaja toliko pogledov na kateri izdelek je najboljši.

Kopanje, prhanje, Hot kadi in plavanje
Da, lahko (in mora!), Tuš z novo tetovažo. To je v redu, da bi dobili svojo tetovažo mokro - samo ne tako vpijejo. Potapljanje svojo tetovažo v kopeli ali jacuzziju lahko povzroči hude poškodbe, tako da boste želeli, da bi se izognili tistim, za 2-3 tedne, vendar prhanje je popolnoma v redu, dokler ne boste nasičena svojo tetovažo. Če dobiš milo ali šampon na vašem tatoo, samo ga hitro odstranite z vodo. Plavanje - pa naj bo to bazen, sveža voda ali slana voda - Izogibati se je treba vsaj 2 tedna.

Scabbing in piling
Po nekaj dneh, boste opazili nekaj piling in morda malo scabbing. Prekomerno scabbing lahko kažejo slabo opravljeno-tatu, ampak malo je včasih normalno in ni potrebe za paniko. Uporabi tople vlažne obkladke na krast približno 5 minut 2-3 krat na dan, da jih zmehča in se bo sčasoma prišel off sami. (Ne nanašajte mazila ali losjona za omehčano škrlupu - počakajte, da se posuši) Boste začeli tudi srbi, tako kot sončne opekline, ko se začne zdraviti. Nasvet tukaj je, ne poberem, in ne praska! Če je koža srbi, je klofuta. Če je lupljenje, čaka losjon na njej. In če je luskavost, le pustite pri miru. Tvoj tattoo je skoraj ozdravljena, in zdaj ni čas, da ga uničiti!

Zaščita pred soncem
Ko je tvoj tattoo zacelila, od zdaj naprej, boste vedno želeli, da ga zaščiti pred sončnimi ultravijoličnimi žarki. Te lahko zbledi in poškoduje briljantno tetovažo zelo hitro. Pred porabi veliko časa v prekomerni vročini, zaščititi svoj tatu z minimalno 30SPF pred soncem. To bo vaš tatoo živahen za več let, in se bo še naprej vir velikega ponosa.

Ta vnos je bil objavljen v Tattoo 101 . Zaznamek permalink .

Komentarji so zaprti.